Het is heerlijk om lekker te snuffelen in speciale babywinkels. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer en naast de babykamer zijn er nog meer handige interieurtips om jouw interieur zo baby proof mogelijk te maken.

De babykamer

Een babykamer inrichten is misschien wel het moeilijkste en tegelijkertijd ook het leukste wat er is. Na een paar maanden zwangerschap kan het al behoorlijk gaan kriebelen. Het maakt de komst van je kindje misschien nog wel echter dan alle echo foto’s bij elkaar. De kleur van de kamer is alles bepalend. Het schijnt dat baby’s zich nog het prettigst voelen bij zachte, lichte kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roze, crème, perzik, abrikoos, lavendel, zacht geel, groen of blauw. Deze kleuren stralen liefde en geborgenheid uit. Waar vaak niet over wordt nagedacht, is de kleur van het plafond. Maar een baby’tje ligt het grootste gedeelte van de dag toch op zijn of haar rug. Dan kan een plafond met een lief kleurtje of behang eventueel ook geen kwaad. Verder mag die grote lekkere fauteuil niet missen op de babykamer. Al is het alleen maar om in weg te dromen, lekker te staren naar je baby’tje of eten te geven. Ook zijn er nu speciale fauteuils en bankje verkrijgbaar in kindermaten, leuk voor als de kinderen groter zijn. Zo kunnen ze in dezelfde stoel of bank zitten als papa of mama.

Veiligheid

Het is ook heel belangrijk om na te denken over hoe veilig je nieuwe kinderkamertje en interieur eigenlijk is. Zorg ervoor dat je meubels goed in elkaar zitten en controleer ze ook regelmatig. Kindermeubeltjes hebben ook niet het eeuwige leven en zijn zo af en toe ook aan vervanging toe. Als je kind op een gegeven moment groot genoeg is om lekker op de grond rond te kruipen, tijgeren, buikschuiven, kan het handig zijn om de eventuele stopcontacten te voorzien van kindersloten en om een traphekje aan te schaffen. Gebruik vooral zachte materialen, zonder te veel scherpe punten en/of uitsteeksels.

 

 

Makkelijk voor mama

Tijdens de zwangerschap worden dingen steeds zwaarder en moeilijker waardoor je sneller moe wordt. Daarom is het belangrijk dat je ook lekker je eigen plekje hebt waar je even kunt rusten. Is dit op bed of op een lekkere grote bank of fauteuil? Zorg dan dat dit deze goeie vullingen heeft voor een optimale (nacht)rust (want deze zal je hard nodig hebben). Verder is het fijn om met je voeten hoog te kunnen omdat je natuurlijk wel ineens extra kilootjes meedraagt. Hiervoor is een mooie grote hocker of poef de oplossing.

 

Op de hoogte blijven van de leukste interieurtips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief