De Engelse Wingchair

De Engelse Wingchair

De “Wingchair”

De “Wingchair”, in Nederland meestal een “oorfauteuil” genoemd, is een model fauteuil die van oorsprong uit Engeland komt.

Het is een gemakkelijke zittende fauteuil met “vleugels” of “oren” die aan de achterzijde van de stoel zijn bevestigd, meestal tot aan de armleuning. Het doel van de “vleugels of oren” was om het hoofd en de romp van het lichaam te omsluiten en een comfortabel bescherming tegen tocht te bieden en om de warmte van een open haard op te vangen. Vandaar ook dat deze Wingchairs in vroegere tijden vaak werden gebruikt in de buurt van een open haard. De eerste modellen van de Wingchair werden geïntroduceerd in het Engeland van begin 1600 en het basisontwerp van de fauteuil is sindsdien ongewijzigd gebleven.

De Wingchair van toen …en de Wingchair van nu …

Het model van de Wingchair is in de loop van de eeuwen niet wezenlijk veranderd. Het blijft een model fauteuil die, door de jaren heen, geliefd is bij jong en oud.

De fauteuil biedt niet alleen comfort maar geeft ook een beschut en veilig gevoel van privacy. In vroegere tijden bood de fauteuil bescherming tegen koude en tocht en zat men beschut rondom het open vuur. Tegenwoordig hebben we geen kou en tocht meer in onze huizen maar kruipen we heerlijk weg in onze eigen “oorfauteuil” en voelen ons dan veilig, knus, onbespied, beschut en dromen we heerlijk weg in onze eigen wereld.

Het enige wat eigenlijk in al die eeuwen is veranderd zijn de uitstraling en de stoffering van de fauteuils.

In vroegere tijden waren het vaak bruin leer of zware stoffen als mohair in donkere kleuren en dit was natuurlijk een gevolg van de toentertijd heersende interieur trends.

Momenteel kunnen we de Wingchairs uit onze collectie in elke gewenste bekleding stofferen zodat elke fauteuil een geheel eigen uitstraling heeft.

Een Wingchair bekleed met bijvoorbeeld een “Safari look” stof geeft natuurlijk een heel ander beeld dan dezelfde fauteuil bekleed in een Schots Highland Tartan stof.

U kunt de fauteuils uit onze collectie geheel naar uw wens laten bekleden zodat deze in elk type interieur volledig tot recht komt.

Of u nu liefhebber bent van een landelijke woonstijl, een heel modern of juist een klassiek interieur, de Wingchair met de bekleding van uw keuze is een echte eyecatcher in uw interieur.

Terug naar blog