Grange meubelen weer leverbaar

Grange meubelen weer leverbaar

De geschiedenis van Grange Meubelen begon in 1904 in het Franse stadje Saint-Symphorien-sur-Coise, gelegen in de heuvels nabij Lyon. Het bedrijf begon als een kleine houtzagerij en groeide uit tot een toonaangevende fabrikant van Franse meubelen die wereldwijd werden verkocht. Helaas is de productie van Grange meubelen in 2018 na diverse overnames beëindigd en is de fabriek in Frankrijk gesloten. 

Smellink Interiors, die de Grange collectie sinds 1970 in Nederland verkocht, heeft echter een groot deel van de collectie nieuw leven ingeblazen. Veel modellen uit de rijke meubelhistorie van Grange zijn nu weer leverbaar en kunnen in elke gewenste afwerking en kleur worden gemaakt. Wat Grange onderscheidt van andere meubelfabrikanten is de aandacht voor vakmanschap en detail, een kenmerk dat met de huidige collectie weer terug is. Elk meubelstuk wordt met de hand gemaakt door ervaren ambachtslieden die de kunst van het meubelmaken tot in de perfectie beheersen, met als resultaat prachtige meubelstukken die jarenlang meegaan en hun schoonheid behouden.

Een ander belangrijk kenmerk is het gebruik van hoogwaardige materialen. Alleen de beste houtsoorten, zoals kersen, eiken en walnoot, worden zorgvuldig geselecteerd op schoonheid en duurzaamheid. Elk stuk hout wordt zorgvuldig bewerkt om de natuurlijke schoonheid van het materiaal naar voren te brengen en unieke meubelstukken te creëren.

De nieuwe Grange collectie biedt een breed scala aan meubels voor elke kamer in huis, waaronder sidetables, commodes, eettafels, salontafels, dressoirs, kasten, boekenwanden en slaapkamers. Elk stuk heeft een tijdloos ontwerp dat zowel elegant als functioneel is, waardoor het past bij zowel klassieke als eigentijdse interieurs. Daarnaast hebben we ook een sterke focus op duurzaamheid, waarbij we alleen hout uit duurzaam beheerde bossen gebruiken en alles in Europa produceren.

Kortom, de meubels uit de fameuze Grange collectie zijn weer volop leverbaar en kunnen op maat worden gemaakt in elke gewenste afmeting, kleurstelling en maatvoering.

 

Terug naar blog