Grange meubelen weer leverbaar

Grange meubelen weer leverbaar

Grange, een legendarisch Frans meubelmerk.

Goed nieuws voor de liefhebbers van de meubelen van Grange, het legendarische Franse meubelmerk dat helaas in 2018 stopte met de fabricage van meubelen.

De diverse meubelcollecties die Grange produceerde zijn weer allemaal leverbaar onder de naam LIVINGSTONE COLLECTION

Smellink Interiors heeft meer dan 40 jaar de meubelen van Grange in Nederland exclusief vertegenwoordigd en kan nu alle meubelen uit de diverse collecties weer gewoon leveren.

Geschiedenis van Grange

In de heuvels nabij Lyon in het kleine dorpje Saint-Symphorien-sur-Coise begon in 1904 de meubelmaker Joseph Grange heel kleinschalig meubelen te maken voor een kleine klantenkring.

Zijn kleine meubelmakerij groeide uit tot een wereldberoemd meubelmerk met hoogwaardige meubelcollecties die over de hele wereld bekend en geliefd werden.

De collecties zijn veelal geïnspireerd door de rijke Franse meubelgeschiedenis en de invloeden van de beroemde Frans meubelstijlen als Directoire, Louis Philippe, Consulat en de diverse Lodewijk stijlen zijn terug te vinden in de modellen. Ook de meubelstijlen van het Franse platteland komen veelvuldig in de collecties voor. Landelijke meubelen met beroemde modellen als de Farmhouse table, het beroemde Lit Bateaux bed, Consoletafels, Secretaires, Dressoirs en vele andere meubelen die perfect passen in de “wonen in landelijke stijl” sfeer.

Hoogwaardige houtsoorten als Frans eikenhout, kersenhout en notenhout zijn de basis voor vele producten.

Dit gecombineerd met hoogwaardig vakmanschap, ambacht, oog voor detail, een superieure finish en kleurafwerking maken elk meubelstuk een lust voor het oog.

Smellink Interiors 50 jaar lang dealer van Grange, exclusief in Nederland

Wij van Smellink Interiors hebben de meubelen van Grange vanaf de zestiger jaren exclusief in Nederland verkocht en hadden en hebben dan ook een grote affiniteit met het merk en de collecties.

Helaas is Grange in 2018 gestopt met de productie van de meubelen. De snelle wisseling van eigenaren, de onderwaardering van Europese kwaliteitsmeubelen (hetgeen momenteel gelukkig een snelle herwaardering ondergaat), de globalisering en de concurrentie van goedkope loonlanden als China en een aantal andere oorzaken heeft een einde gebracht aan de lange geschiedenis van het bedrijf.

Voor de liefhebbers van deze prachtige meubelen, de Grange collecties en de Franse meubelstijlen  (LIVINGSTONE COLLECTION) is er echter goed nieuws. Smellink Interiors heeft de collecties nieuw leven ingeblazen en kan alle Grange modellen weer leveren. Sterker; er is nog een nieuwe dimensie aan de mogelijkheden toegevoegd: Elk model kan in de door u gewenste afmetingen, finishes en kleur worden gemaakt. Dit biedt dus ongekende mogelijkheden. Uw oog valt op een bepaald model uit de collectie maar de afmeting is niet helemaal wat u wenst? Geen probleem.

We maken het model geheel op maat naar uw wensen en specificaties. U zoekt het model uit van uw keuze en wij maken voor u een tekening van het gewenste meubel.  We bespreken samen met u de tekening, afwerking en bijbehorende offerte en na uw bestelling maken we het meubel exclusief voor u en zorgen voor bezorging en plaatsing bij u thuis.

Terug naar blog