Investeren in duurzame meubelen

Investeren in duurzame meubelen

 

We weten allemaal hoe belangrijk de natuur is. Wil jij graag iets doen voor het milieu? Een goede manier is het kiezen voor een duurzaam interieur. Natuurlijk is het erg leuk om tegen je visite te zeggen dat je duurzaam meubiliar in huis hebt. Maar wat maakt meubels duurzaam? Kort gezegd: langdurigheid, weinig slijtage en milieuvriendelijke productie wat op langer termijn uiteindelijk kosten bespaard! Maar waarom nou in duurzaam meubilair investeren?

1. Je investeert in het milieu

Het is voor veel mensen lastig om in het dagelijks leven actief rekening te houden met het milieu. Je bent veel sneller geneigt even de auto naar je werk te nemen en zullen veel mensen niet hun hele eetpatroon veranderen ten goede van het milieu. Toch wordt er in de food- en kledingbranche al veel meer stilgestaan bij duurzaamheid en lezen we hier veel meer over. Maar een nog makkelijkere manier om toch je steentje bij te dragen is door te investeren in een duurzaam interieur. Het kost minder tijd, maar kan toch een groot verschil maken als iederen dit doet. Meubels die duurzaam worden geproduceerd hebben zo min mogelijk verspilde grondstoffen. Dit is van belang aangezien bepaalde grondstoffen steeds schaarser worden. zoals vele soorten hout.

 

2.  Je investeert in meubels met een langere levensduur

Doordat duurzaam meubilair wordt gemaakt van materialen die langer meegaan dan gemiddelde meubels hebben zij een veel langere levensduur, dit betekent kwaliteit! Het is dus niet alleen goed voor het tegengaan van het uitputten van bepaalde grondstoffen, het is op langer termijn ook goed voor je portemonnee! Door duurzaam basis meubiliar aan te schaffen kunnen bijvoorbeeld banken tussen de 15 – 25 jaar mee en kunnen daarna nog weer herstoffeerd worden voor een tweede leven. Een duurzame kast of wandkast kan al snel 30 jaar mee! Goedkope meubelen zijn dus lang niet zoveel goedkoper als we denken. Wil je toch af en toe wat verandering in je interieur kun je dit makkelijk doen met verschillende accessoires en kleinmeubeltjes. Ook krijg je nog veel meer terug voor je duurzame meubiliar als je deze tweedehands verkoopt.

  

3. Duurzame meubelen zijn stijlvol!

Klinken duurzame meubels saai of ouderwets? Nee hoor! Duurzaam meubilair kan ook heel stijlvol zijn. Kies bijvoorbeeld voor een moderne duurzame eikenhouten eettafel of salontafel voor een moderne en industriële uitstraling. Of een mooie grote boomstamtafel voor een landelijke sfeer. Verder kunnen onze banken in iedere gewenste maat en bekleding geproduceerd worden, geheel naar jouw wens en interieurstijl dus!

Terug naar blog