Tijdloos Klassiek Wonen

Tijdloos Klassiek Wonen

Rustic

Een beetje traditioneel maar tegelijkertijd straalt deze stijl degelijkheid en betrouwbaarheid uit. Voor veel mensen nog steeds een populaire meubelstijl. Veel gebruikte materialen zijn eikenhout, warme kwalitatief hoogwaardige stoffen en leer. De meubelen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en niet snel aan vervanging toe. Als er een meubelstuk vervangen of toegevoegd moet worden is dit eenvoudig. Een nieuw meubelstuk is vaak makkelijk inpasbaar omdat de stijl niet snel aan mode onderhevig is.

Vintage

Back to the fifties and sixties. Niet alleen in de muziek is het erg in trek, ook in het interieur wordt teruggegrepen naar deze tijd. De vormen, de modellen, de kleuren, alles doet denken aan deze voor velen inspirerende tijden. De originele uit deze tijd stammende exemplaren zijn voor de echte verzamelaars, maar hebben vaak niet meer het comfort wat heden ten dage gewenst is. De nu gemaakte meubelen in deze stijl lijken in alles op de originele modellen maar hebben wel het comfort van nu. 

Storytelling

Meubelen vertellen vaak een verhaal. Dat doet een erf- stuk uit de familie maar ook bij nieuwe meubelen hoort vaak een verhaal. Ze verwijzen naar een meubelstijl van vroeger zoals de Franse Directoire, Louis Philippe of de Lodewijk stijlen. Ook Engeland kent een rijke meubeltraditie met meubelen als de Chesterfield bank, de Wingchair, en de Windsor stoelen. Momenteel zijn ook houten meubelen die geïnspireerd zijn op beroepen als wijnmakers, horlogemakers, architecten en bijvoorbeeld notarissen erg in trek. Vaak nagemaakt van antieke exemplaren of museumstukken maar aangepast aan de eisen van de hedendaagse liefhebber van kwaliteitsmeubelen.

Terug naar blog