Oorfauteuils stammen uit het Engelse tijdperk van Queen Anne in 1800. Dit type fauteuil wordt ook wel een ‘vleugelstoel’ en dus ‘wingchair’ genoemd. Van oorsprong is een oorfauteuil met name in de klassieke woonstijlen met een landelijke uitstraling terug te vinden. Bij Smellink Interiors hebben we echter voor iedere interieurstijl geschikt oorfauteuils in het assortiment. In deze blog de Engelse Wingchair 3x anders, geschikt voor in ieder interieur en meegaand met de laatste interieurtrends.

De Wingchair van toen …

Een Oorfauteuil (ook wel vleugelstoel of vleugel-rug stoel) is een gemakkelijke stoel of clubfauteuil met “vleugels” die aan de achterkant van de stoel zijn bevestigd, meestal tot aan de armleuning. Het doel van de “vleugels” was om het hoofd en de rompgebieden van het lichaam te omsluiten om een comfortable bescherming tegen tocht te bieden en om de warmte van een open haard op te vangen in het gebied waar de persoon zit. Vandaar dat deze wingchairs in historische tijden vaak werden gebruikt in de buurt van een open haard. De eerste oorfauteuil werd ge├»ntroduceerd in Engeland in de jaren 1600 en het basisontwerp is sindsdien ongewijzigd gebleven.

Een tijdloze fauteuil die nooit zal verdwijnen

Naast de vele voordelen is het aller belangrijkste het hoge zit comfort dat u bij een Engelse Wingchair ervaart. Heerlijk loungen voor de televisie of de openhaard, een fauteuil waar je niet meer uit weg komt. Bij Smellink Interiors worden de Engelse oorfauteuils geheel naar uw wens gemaakt. De afmetingen, bekleding, poten, afwerkingen u bepaald alles zelf. Een Wingchair geheel naar uw wensen en die u nergens anders vindt. De wingchairs weergegeven in dit artikel zijn onze Kingston oorfauteuils uitgevoerd in modern Engels met velours bekleding, africa met velours tijger bekleding en landelijk in een stoere grijze bekleding.

De Wingchair van nu …

In de interieurtrends van nu zijn de meeste voorbeelden van vleugelstoelen volledig bekleed met zichtbare houten poten, maar veel van de oudste vleugelstoel voorbeelden hadden een blootliggend frame met opgevulde kussens bij de stoel, armsteunen, rug en soms vleugels. Naast dat ze nu volledig bekleed zijn worden ze ook uitgevoerd in nieuwe stoffen passend bij andere interieurstijlen dan alleen de Engelse meubeltraditie. Van landelijk tot modern, deze Engelse Wingchairs zijn tegewoordig eyecatchers in ieder interieur.

Op de hoogte blijven van de nieuwste meubelen, collecties en interieurtrends? Schrijf u dan hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! P.S. Ons interieur trendbook 2019 ontvangen? Laat het in het bericht weten dan mailen wij deze graag naar u toe, een prachtig trendbook met de nieuwste trends en sfeerbeelden voor 2019.

4 + 14 =