In eerste instantie wordt er vaak pas aan meubels op maat gedacht bij een lastig hoekje of bij ruimtes met ongebruikelijke hoeken of maten. Maar meubels op maat zijn ook veel persoonlijker, je kunt deze immers helemaal aan jouw wensen aanpassen. Hierdoor creëer je een uniek en persoonlijk interieur. Want als je niet durft out the box te denken, dan zou iedereen hetzelfde interieur hebben.

Ontwerp het zelf!

Het zelf ontwerpen van een meubelstuk klinkt vaak moeilijker dan het is maar met wat losse ideeën of schetsen kom je vaak al heel ver! Vanuit hier kunnen onze stylisten jou verder helpen, adviseren en iets ontwerpen wat helemaal bij jou en je interieur past. Alles kan naar wens worden gemaakt: afmetingen, bekledingen en indelingen. Bij meubel showroommodellen valt er vaak niks meer aan te passen, terwijl jij wellicht die ene tafel net iets langer en hoger wilt of de poten in een andere afwerking. Bij handgemaakte meubelen kan alles exact zoals jij het wilt, zo kun je van jouw meubel op maat een heel persoonlijk product maken. Doordat het door jou en onze stylisten is samengesteld is het uniek meubelstuk en nooit terug te vinden in een ander interieur.

 

Waar begin je?

Weet je hierna nou nog steeds niet helemaal waar je moet beginnen? Gelukkig hebben wij bij Smellink Interiors ook onze eigen collecties. Bij deze collecties in verschillende interieurstijlen (Engels, Frans, Landelijk, klassiek, modern) kun je fauteuils, banken, wandtafels, dressoirs, kasten, eettafels of eetkamer stoelen helemaal op maat laten maken. Zo zijn er al een aantal voorbeelden waar je helemaal jou eigen twist aan kunt geven. De maten, bekledingen, afwerkingen, houtsoorten en kleuren kunnen dus geheel naar jouw voorkeur. Al onze meubelen worden met de handgemaakt in Europa, hierdoor koop je dus alsnog een heel persoonlijk en uniek meubelstuk met veel karakter.

Laat jouw persoonlijkheid terugkomen in je interieur!

Veel mensen zijn vaak op zoek naar een stukje persoonlijkheid in het interieur. Een toevoeging die het interieur karakter geeft en het dus uniek maakt. Hierbij zijn op maat gemaakte meubelen de oplossing. Maar het kan soms wel eens moeilijk zijn om je eigen persoonlijkheid te laten zien in het interieur. Hierbij begint het natuurlijk bij jezelf. Door jezelf de volgende vragen te stellen kom je tot de kern van het interieur en jouw persoonlijk interieur stijl.

“Wat zijn jouw favoriete kleuren en materialen?”

“Hou je van veel of weinig daglicht, een donker of licht interieur?”

Zodra deze basis duidelijk is kan er nagedacht worden over de indeling. Persoonlijkheid zit hem ook in hoe je een interieur indeelt. Kies je voor een traditionele indeling rondom de TV of ga je juist een zithoek creëren die geen TV bevat. Komt het meubelstuk in de speelhoek, leeshoek, werkhoek of wellicht een lege hoek? Verder is het belangrijk na te denken wat jou kenmerkt of wat jou hobby’s zijn. Lees je veel, hou je van koken of reis je veel? Dan zijn dit allemaal leuke dingen die je terug kunt laten komen in het op maat laten maken van je eigen meubelstuk.

 

Hulp nodig bij het ontwerpen van jou op maat gemaakte meubelstuk? Neem contact met ons op en onze interieurstylisten helpen uw graag!

Contact us