Bij het uitzoeken van een nieuwe bank moet er eerst de keuze gemaakt worden tussen een ‘gewone’ bank of zijn grote broer: de hoekbank. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. Daarnaast spelen woontrends ook een belangrijke rol. Uiteindelijke gaat het natuurlijk om wat u persoonlijk smaak is qua comfort en model. Maar hieronder een plussen en minnen die overwogen worden bij het kiezen van een bank.

De hoekbank

Met de komst van de hoekbank is de woonkamer in één klap een stuk relaxter geworden. De term bankhangen kreeg meteen een nieuwe betekenis. Met het hele gezin op één bank televisie kijken is geen probleem meer en de luie zondag vindt niet meer plaats in de slaapkamer maar met z’n allen gezellig op de bank. Deze ontspannen loungebank is soms zelfs van zo’n hoge zitcomfort, dat je er makkelijk in slaap valt. Dankzij de hoekbvank kunnen we elkaar nu ook aankijken tijdens een gesprek!

Een grote bank betekent natuurlijk ook automatisch dat het iets meer ruimte in beslag neemt. Je kunt er door de extra sits dus niet omheen, een hoekbank is een echte eyecatcher. Bedenk dus goed wat de beste plek is voor je nieuwe aanwinst zodat je bij ons precies kunt aangeven in  welke afmetingen en indeling de hoekbank gemaakt moet worden. Er zijn een aantal vaste modellen onder de hoekbank namelijk: de normale hoekbank, de loungebank, de U-bank en de Chaise Longue. Een hoekbank op maat past altijd! Bij smellink Interiors kan ieder model geheel naar jouw wensen worden gemaakt. De afmetingen, opstelling en bekleding kunnen geheel aan jouw interieur worden aangepast.

 

Hulp nodig bij het inrichten van uw woning, het uitzoeken van de juiste bank of fauteuil of het maken van passende moodboards? Neem contact met ons op en onze interieurstylisten helpen uw graag!

Contact us

De Bank

Een gewone bank is een rechte bank, meestal aangeduid als een twee- of driezitsbank. Vroeger werden banken gecombineerd met nog een twee- of driezitter en samen vormde dit dan een bankstel. Ook word er vaak gekozen voor een bankstel met twee fauteuils. Met de komst van de hoekbank is het combineren van twee banken eigenlijk zo goed als verdwenen. De twee- en driezitsbanken waren ook even minder populair. Maar dankzij de nieuwe woontrends zien we ze weer steeds vaker in onze woonkamer verschijnen. En terecht! Deze banken zijn slank en passen bijna altijd makkelijk in ieder interieur. Verder zijn ze ook makkelijk te verplaatsen en kun je er dus veel verschillend interieur settingen mee bedenken. Het nadeel is dat je naast deze bank vaak nog een extra zitmeubel moet aanschaffen. Ook is het naast elkaar zitten toch minder gezellig. Als een powernap wilt doen op een tweezits bank moet je toch al gauw je benen intrekken en dus een vierzitsbank aanschaffen. De interieurstylisten van Smellink Interiors helpen je graag met het inrichten van jouw woonkamer of zithoek met verschillende banken en fauteuils in verschillende maten en stoffen. Alles is mogelijk, u bedenkt het en wij maken het.