Een interieur trend van 2019 is alles verbonden in huis. In dit “huis van de toekomst” maakt u, uw huis slimmer en hoeft u zelf minder te doen of dingen voor u zelf in te plannen. Hoe ideaal zou het zijn met één druk op de knop vanuit het werk de airfryer alvast aan te zetten of de wasmachine te laten draaien?

Smart home

De Smart home wordt in Nederland ook vaak het huis van de toekomst genoemd. Zo’n huis word “slimmer” gemaakt en moet dus een aantal dingen kunnen. Maar moet vooral de bewoner comfort, veiligheid, energiezuinigheid en gemak aan bieden. Ten alle tijde, of de bewoner nou thuis is of niet. Dit klinkt natuurlijk een beetje vaag maar een Smart home bevat apparaten die allemaal met elkaar communiceren en dus verbonden zijn via WiFi, Bleutooth of welk ander communicatiemiddel er nog wordt uitgevonden of waar nog aangewerkt wordt.

Bediening via spraak, laptop of telefoon

Door tijdschema’s en flows in te stellen via de homey app kunnen er alvast dingen ingepland worden. Wanneer u thuis komt gaan de gordijnen open en de lampen en de muziek aan bijvoorbeeld. Tevens kunt u alles ver weg van huis bedienen via een smartphone, tablet of computer. Ook kan er tegen Homey gepraat worden om bepaalde handelingen uit te voeren.

Homey: Alles in huis verbonden

Het huis van de toekomst bevat dus allerlei apparaten en voorzieningen die aan elkaar gekoppeld zijn. Denk hierbij aan: huishoudelijk apparaten, verlichting, verwarming, airconditioning, televisies, computers, audiosystemen, beveiligingsystemen en camera’s. Al deze apparaten kunnen worden aangestuurd via één klein apparaatje genaamd homey.

Ons trendbook voor 2019 is uit! Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de Interieur trends van 2019? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief!

4 + 2 =