Wil jij graag een kantoor aan huis inrichten? Dan kun je zeker een aantal tips en ideeën gebruiken. Werken in een kantoor aan huis is voor veel mensen het optimale werken. Ze hoeven niet weg van thuis, geen uren in de file te staan, beginnen wanneer je zelf wilt en lekker thuis lunchen met je familie. Maar hoe richt je nou een kantoor aan huis het beste in? Volg onze tips en ideeën voor een prachtig kantoor aan huis.

Waar komt het kantoor aan huis?

Heb je al een ruimte bedacht in je huis waar je een kantoor wilt inrichten? Het is belangrijk om te bedenken waar je het liefst zou willen werken in huis, welke ruime het meest geschikt is en welke ruimte gemakkelijk bereikbaar is en het belangrijkste waar je het beste in alle stilte zonder afleiding kunt werken.

 

Verfkleuren en verlichting

Zodra je de ruimte bepaald hebt kun je gaan bekijken wat er opgeknapt moet worden. Hebben de wanden een kleurtje of likje verf nodig. Kies hierbij voor rustig en neutrale kleuren, zodat je omgeving je niet afleid.

In een ruimte waar gewerkt moet worden is het van belang dat er voldoende en juiste verlichting aanwezig is. Naast werk verlichting is ook sfeerverlichting belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor vaste spotjes in het plafond die je kunt dimmen en wat extra leesverlichting op de werktafel.

Meubelen en kantoor accessoires

Kantoormeubeliar is een belangrijk onderdeel van het kantoor aan huis. Als je graag klanten of gasten wilt ontvangen is het verstandig te kiezen voor professionele meubelen. Kantoormeubilair is tevens het visitekaartje van je bedrijf, dus zorg ervoor dat alles netjes in orde is. De home office collectie van Smellink Interiors is een brede collectie meubelen speciaal samengesteld voor kantoor aan huis. Ook onze Felix mongé collectie heeft prachtige kantoor meubelen en chique bureaus van hoge kwaliteit, meubelen met een verhaal zijn ook echte eyecatchers in jouw kantoor.

Een kantoor heeft niet veel accessoires nodig maar je wilt de ruimte wel aankleden. Zorg ervoor dat de accessoires aansluiten op je huisstijl en beroep. Let erop dat vakantie souvenirs, kinderspeelgoed of andere huiselijke rommeltjes niet in je kantoor terecht komen.

 

Op de hoogte blijven van de leukste interieurtips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief