Wanneer de kinderen uitvliegen kiezen veel stellen voor een kleinere woning, die beter aansluit aan hun persoonlijke woonbehoeften of gaan ze opzoek naar nieuwe interieur. Want eerlijk is eerlijk een gezin met kinderen laat gebruikssporen achter op de meubelen. Ook zijn er lege slaapkamers die nu opgevuld kunnen worden maar waarmee?

Hoge kwaliteit meubelen

Wat je nodig hebt in een huis verschilt per persoon, maar over het algemeen gaat het om zaken die je leven ‘makkelijk’ maken en je huis als ‘thuis’ laten voelen. Kijk heel specifiek naar wat je nodig hebt en wat je in het huis wilt doen; wat is belangrijk? Met z’n tweeën heb je wellicht niet zo’n grote eettafel nodig als met een heel gezin. Maar wanneer je vaak vrienden of misschien straks wel de kleinkinderen over de vloer hebt, of ook aan deze tafel wilt lezen juist weer wel. Iedereen wil zich thuis kunnen ontspannen, en ieder op zijn eigen manier. De een wil een grote keuken  met een grote eethoek, zodat er uitgebreid getafeld en gekookt kan worden. Terwijl een ander meer ruimte besteedt aan de woonkamer voor een grote televisie met cosy hoekbank of een grote relax fauteuil voor de openhaard. Nu de kinderen uit huis zijn stappen ook veel mensen over naar hoger kwaliteit meubelen. De Ikea meubelen waren makkelijk met kinderen en als er een keer iets kapot ging deed het niet zoveel pijn deze te moeten vervangen. Maar nu er nog maar met z’n tweeën in het huis geleefd wordt kan er eindelijk een overstap worden gemaakt naar jouw droom interieur! Onderzoek wat je altijd al wilde en maak deze oude dromen waar. Wonen aan het water, in het bos, bij het strand of in een monumentaal pand? Nu heb je de mogelijkheid. Wanneer je een voorkeur hebt voor een bepaalde omgeving of een specifiek soort bouwstijl, maakt dat het zoeken naar een nieuw huis of interieur een stuk makkelijker.

 

Hobbykamer inrichten

Een hobby kan vaak rommelig zijn maar met het juiste interieur hoeft dit niet! Kies van te voren de belangrijkste dingen uit. Een op maat gemaakte aanbouwwand om alles op te bergen? Een bureau met comfortabele stoel? Of juist een heerlijke bank waar je in weg kunt zakken. Als dit rond is kunnen de accessoires erbij bezocht worden en voilá een hobbykamer waarbij je de deur kunt oplaten zonder je te storen aan alle rommeltjes en frutseltjes.

 

 

Lege kamers opvullen

Nadat er gekeken is naar de meubels die vervangen gaan worden zijn er ook “lege kamers” die een nieuw interieur verdienen voordat ze langzaam een rommel kamer worden. Een veel voorkomende opvulling is de “walk in closet” of een hobby kamer. De walk in closet zijn in verschillende indelingen en mogelijkheden. Bijvoorbeeld alleen één kastenwand met een mooie grote spiegel en poef of de kastenwand door de gehele kamer door laten lopen. Wandkasten op maat zijn hierbij een goeie oplossing!

 

Hulp nodig bij het herinrichten van uw woning of het maken van passende moodboards? Neem contact met ons op en onze interieurstylisten helpen uw graag!

Contact us