De winter is weer in aantocht, het perfecte excuus om je interieur weer iets te veranderen. In de winter maak je het huis toch iets knusser, warmer en gezelliger. Met deze tips maak je jouw interieur niet alleen winterklaar, maar ook een stukje chiquer!

Faux fur en vachtjes

De simpelste manier, om jouw interieur een cosy en warme uitstraling te geven, is door faux fur en vachtjes toe voegen. Door (nep) bont toe te voegen aan jouw interieur maak je de ruimte in één keer klaar voor de winter. De plaids, dierenvachtjes en zachte harige kussens staan niet alleen chique. Ze zijn ook erg functioneel doordat ze heerlijk warm zijn. Gooi de dierenplaids over je stoel, bank of bed heen. Simpel maar effectief!

Verlichting en warme kleuren

Voeg meer warme kleuren toe aan het interieur. Het klinkt heel logisch, maar toch hebben veel mensen zowel in de zomer als in de winter hetzelfde kleurenpalet in huis. Denk bij een winters kleurenpalet aan bordeauxrood, donkergroen of aardetinten zoals bruin en oranje. Maar ook ‘oude’ kleuren zoals oudroze of oudblauw staan warm in een winters interieur. Het juiste verlichtingsplan en kaarsjes zijn ook erg belangrijk. Door je lichte lampenkapjes te vervangen voor donkere varianten, wordt het licht dat de lamp afgeeft iets warmer en oogt het geheel meteen iets knusser. 

Fluweelzacht 

We hebben het al eerder gezegd, maar fluweel in het interieur is hot! Helemaal doordat het een fijne zachte stof is en dus lekker comfortabel in de koude wintermaanden. Tevens zorgt het voor en warm en cosy sfeertje door het te combineren met warme kleuren. Een mooie donker blauwe of donker rode veloursstof geeft het interieur ook meteen een chique uitstraling.

Op de hoogte blijven van de nieuwste meubelen, collecties en interieurtrends? Schrijf u dan hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! P.S. Ons interieur trendbook 2019 ontvangen? Laat het in het bericht weten dan mailen wij deze graag naar u toe, een prachtig trendbook met de nieuwste trends en sfeerbeelden voor 2019.