Natural Living

Voor een mooi naturel en tijdloos interieur zijn geen kunstgrepen nodig. Integendeel. Een naturel woongevoel creëer je door wit te combineren met kleuren die er net naast liggen: natureltinten en grijzen. Deze doen het onderling ook goed. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout, linnen, leer en wol. Puur en onbehandeld. De decoratie mag lekker nonchalant zolang je maar op natuurlijke basis blijft combineren.

 

 

Ton sur ton

Ton sur ton, wat is dat precies? Ton sur ton is de letterlijke Franse vertaling van tint op tint gebruiken. Je zet dus verschillende tinten van dezelfde kleur bij elkaar om een rustig en stijlvol effect te creeren. Het houdt in de je een kleurenpalet kiest dat bestaat uit één kleur, in verschillende tinten. Er wordt vooral contrast gecreëerd door middel van materialen en donkere en lichte kleuren.

Zen

Bij een Zen interieur draait alles om rust, ruimte, licht en ontspanning. Maar ook comfort en een bescheiden vorm van luxe mogen in een zen interieur niet ontbreken. Zen is de kunst van het weglaten. Door zo min mogelijk (zichtbare) elementen te gebruiken, wordt de geest zo min mogelijk geprikkeld waardoor deze tot rust kan komen. Typerend voor Zen is het naar buiten gerichte design waarbij zoveel mogelijk wordt getracht om het buitenleven, zoals een tuin, bij het interieur te betrekken. In een zen interieur wordt dit onder meer bereikt door het toepassen van grote ramen die tot aan de vloer reiken of door gebruik te maken van een schuifpui.

 

Industrial Living

Denk bijvoorbeeld eens aan grootse fabriekslampen, metalen werkbanken die gebruikt worden als eetkamertafels, oude post- kasten die terugkomen in onze woonkamers als pronkstuk, bu- reaustoelen uit de jaren 40 en 50 voor in onze werkkamers. Er zijn ontelbaar veel industriële elementen terug te vinden en te ge- bruiken in onze interieurs. Een industrieel interieur is herkenbaar aan de combinatie van donkere kleuren, zoals zwart, donkergrijs in combinatie met wittinten. Staal en beton worden veel gebruikt bij deze stijl naast de look van een versleten ruwe muur voor een perfect industrieel interieur.