TIJDLOOS KLASSIEK WONEN

Rustic

Een beetje traditioneel maar tegelijkertijd straalt deze stijl degelijkheid en betrouwbaarheid uit. Voor veel mensen nog steeds een populaire meubelstijl. Veel gebruikte materialen zijn eikenhout, warme kwalitatief hoogwaardige stoffen en leer. De meubelen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en niet snel aan vervanging toe. Als er een meubelstuk vervangen of toegevoegd moet worden is dit eenvoudig. Een nieuw meubelstuk is vaak makkelijk inpasbaar omdat de stijl niet snel aan mode onderhevig is.

Vintage

Back to the fifties and sixties. Niet alleen in de muziek is het erg in trek, ook in het interieur wordt teruggegrepen naar deze tijd. De vormen, de modellen, de kleuren, alles doet denken aan deze voor velen inspirerende tijden. De originele uit deze tijd stammende exemplaren zijn voor de echte verzamelaars, maar hebben vaak niet meer het comfort wat heden ten dage gewenst is. De nu gemaakte meubelen in deze stijl lijken in alles op de originele modellen maar hebben wel het comfort van nu.

Storytelling

Meubelen vertellen vaak een verhaal. Dat doet een erf- stuk uit de familie maar ook bij nieuwe meubelen hoort vaak een verhaal. Ze verwijzen naar een meubelstijl van vroeger zoals de Franse Directoire, Louis Philippe of de Lodewijk stijlen. Ook Engeland kent een rijke meubeltraditie met meubelen als de Chesterfield bank, de Wingchair, en de Windsor stoelen. Momenteel zijn ook houten meubelen die geïnspireerd zijn op beroepen als wijnmakers, horlogemakers, architecten en bijvoorbeeld notarissen erg in trek. Vaak nagemaakt van antieke exemplaren of museumstukken maar aangepast aan de eisen van de hedendaagse liefhebber van kwaliteitsmeubelen.

Natuurlijke Materialen

Voor een mooi naturel en tijdloos interieur zijn geen kunstgrepen nodig. Integendeel. Een naturel woongevoel creëer je door wit te combineren met kleuren die er net naast liggen: natureltinten en grijzen. Deze doen het onderling ook goed. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout, linnen, leer en wol. Puur en onbehandeld. De decoratie mag lekker nonchalant zolang je maar op natuurlijke basis blijft combineren.

Stijlvol klassieke meubelen

 

De klassieke woonstijl straalt elegantie uit. De Franse en Italiaanse stijlen zijn een inspiratiebron en vertaald naar een eigentijdse en frisse woonstijl. Dat zien we terug in meubels en verlichting, maar ook in de afwerking. Denk bijvoorbeeld aan gecapitonneerde banken en fauteuils, maar ook aan rijk versierde lambrisering en ornamenten. Barokke stoelen en kroonluchters passen perfect in een klassieke stijl. Voorheen zagen we in dergelijke interieurs veel donkere kleuren zoals bordeauxrood en dieppaars, maar tegenwoordig mag het wat lichter met naturellen, grijstinten, subtiel zwart en een toefje goud. Gaat u voor een klassiek interieur met een romantische touch, dan doen poederige pasteltinten het goed. Een interieur in de woonstijl Stijlvol & Klassiek heeft weinig harde kleuren nodig, omdat de meubels en details genoeg tot de verbeelding spreken. Luxe, glanzende stoffen en velours worden in een klassiek interieur gecombineerd met leer en hout.

 

De gepresenteerde meubelen komen allemaal uit de verschillende collecties van Smellink Interiors.

Kenmerk van al onze meubelen en onze meubelontwerpen is dat alles “custom made” is. We kunnen dus elk meubel aanpassen aan uw wensen.

Dit betreft maatvoering, afwerking, kleur, finish, bekleding en houtsoort van de meubelen.

Elk meubel wordt individueel gemaakt door goed opgeleid vakmensen. Tevens worden al onze meubelen gemaakt in Europese landen als Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje. Zonder uitzondering worden onze meubelen gemaakt in Europa.

Kwaliteit, duurzaamheid, aandacht voor het milieu, arbeidsomstandigheden en vakmanschap zijn voor ons belangrijk.