Tot over je oren verliefd ben je als je besluit te gaan samenwonen. Huisje, boompje, beestje, labrador… Maar bij de inrichting van jullie nieuwe stulp kan de roze wolk omslaan in ergernis als blijkt dat je er totaal andere ideeën op na houdt over wat mooi is en wat niet. Het is namelijk geen gemakkelijk taak om van twee interieurs één geheel te maken. Jullie willen geen volgepropte woonkamer met twee eettafels en vier bankstellen.

Maak een moodboard

Het is verstandig, maar vooral leuk om eerst een plan te maken voor de inrichting van jullie woonkamer. Dit gaat heel goed met behulp van een moodboard. Maak afzonderlijk van elkaar een visueel overzicht van de kleuren en materialen stijlen die jullie graag in huis zouden zien. Denk hierbij aan Pinterest of woontijdschriften. Daarna kunnen jullie de moodboards naast elkaar leggen en bekijken wat de overeenkomsten zijn. Zijn er bepaalde kleurfamilies of ontwerpstijlen die jullie allebei mooi vinden? Compromissen zoeken dus, ga daar dan samen op voort. Eventueel kunnen jullie samen een nieuw moodboard maken van jullie gezamenlijke ideale woonstijl.

Samen shoppen!

Als jullie hebben afgesproken welke spullen er mee mogen kan er en boodschappenlijstje gemaakt worden. Houd hierbij rekening met de basis, die moet goed zijn en niet op bezuinigt worden. Denk aan een bank of een eettafel. Laat je bij zulke aankopen leiden door je persoonlijke situatie. Niet alleen de gezinsgrootte, maar ook je eigen voorkeuren. Ontvang je graag veel eters? Houd daar dan rekening mee bij de aanschaf van een eettafel. Lig je graag op de bank om tv te kijken? Zorg dan voor een bank waarop dat goed kan. Heb je een slaapkamer over? Investeer dan meteen in een mooie wandkast op maat om deze kamer meteen netjes in te vullen. Want ook twee gaderobes moeten ineens één worden. 

Wat mag mee en wat moet weg?

Het uur van de waarheid: welke spullen mogen er mee en wat moet weg? Aan de hand van jullie gezamenlijke moodboard kunnen jullie beide interieurs kritisch onder de loep nemen. Welke meubels en accessoires passen er binnen jullie gezamenlijk stijl? Bekijk welke spullen het inrichtingsplan passen en dus mee mogen. 

Maar natuurlijk is stijl niet alles. Het is voor jullie beiden belangrijk om meubels mee te kunnen nemen die een speciale waarde hebben. Juist deze persoonlijke items maken je woning persoonlijk! Het is raadzaam onafhankelijk van elkaar te bepalen wat je zelf perse wilt meenemen. Leg dat vervolgens naast elkaar, je zult verbaasd zijn hoe veel je allebei mooi vindt!

Op de hoogte blijven van de leukste interieurtips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief