Kasten vind je werkelijk overal in je woning. Van boekenkasten, vitrinekasten, het dressoir tot het kastje in de hal en je kledingkast. Ondanks dat kasten in je woning niet kunnen ontbreken, kun je wel eens te maken hebben met ruimtegebrek. Maar die kast is toch echt nodig, dus wat nu? Heb je dan weleens aan een maatwerk kast gedacht? Een kast op maat biedt namelijk een heleboel voordelen. Welke dat zijn, dat lees je hier!

Uniek, origineel en geheel naar wens!

Met een kast op maat haal je natuurlijk altijd een ‘one of a kind’ kast in huis. Niemand anders zal dezelfde kast in zijn of haar woning hebben staan. Dit maakt jouw maatwerk kast dus altijd orgineel en uniek. Dat is dus weer eens wat anders dan die standaard kasten uit de winkel of showroom. Doordat ze op maat gemaakt worden kunnen ze dus ook geheel naar jouw wens worden samengesteld. Alle afmetingen, afwerkingen, houtkleuren en de indeling kunnen zelf worden bepaald!

Een kast op maat past altijd!

Het grote nadeel van standaard kasten uit de winkel is dat ze enkel en alleen in standaard afmetingen leverbaar zijn. Daar zit dan vaak net niet de juiste maat tussen. Dit probleem wordt opgelost met een kast op maat. Bij een maatwerk kast maakt het niet uit of het plafond meerdere lagen bevat, de verwarming op een onmogelijke plek hangt of er sprake is van een scheve muur. Want een kast op maat past altijd! Ook wanneer de ruimte voor een draaideurkast op maat klein is, kun je in plaats van te kiezen voor openslaande deuren, kiezen voor schuifdeuren. Het enige wat jezelf hoeft te doen is de maten, houtkleuren en indelingen door te geven.

Altijd de juiste indeling, kleur en stijl

Of je nou een modern, landelijk of klassieke inrichting hebt, met een maatwerk kast kan erop iedere stijl ingespeeld worden. Voor een moderne look kies je bijvoorbeeld voor hoogglans deuren en voor de huiselijke of klassieke sfeer is een mooie eikenhouten of kersenhouten kast ideaal. Naast het bepalen van de stijl is de kleur keuze en de indeling natuurlijk ook aan jou. Kies voor een deur die past bij de muren of de vloer, of ga juist voor iets tegenovergestelds.

Heb je veel kleding, wil je al je accessoires kwijt of je prachtige servies of boekencollectie presenteren? Dan is ook dit geen probleem met een maatwerk kast. Het indelen van je kast is één van de leukste dingen. Daarnaast kun je een kast op maat ook altijd uitbreiden met extraatjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een passpiegel of prachtige verlichting binnenin.

Met een maatwerk kast haal je dus jouw droomkast in huis, omdat het aantal mogelijkheden onwijs groot zijn. Laat jouw droom uitkomen en ga voor een kast op maat!

Hulp nodig bij het bedenken van jou kast op maat? Of bij het kiezen van de juiste stijl, houtkleur of indeling? Neem contact met ons op en onze interieurstylisten helpen uw graag!

Contact us